Richard Jansen van DEFT  maakt een mooi filmpje waarin hij een aantal mensen uit het Dovencentrum in Kwale aan ons voorstelt. Het filmpje kwam tot stand in samenwerking met de mensen in het centrum en is ook een geruststellende groet aan ons; het gaat goed met hen in coronatijd. Check het filmpje hier:

 
 
 

Kwale, 12 mei 2020

Onze veldwerkers en leerlingen brengen ons een corona-groet uit Kenia!

 

 
 
 
 
September/oktober 2019

‘Onze’ atletes winnen goud en brons op eerste Africa Deaf Athletics Championships

  Van 16 tot 22 september 2019 vonden in Nairoby Kenia de eerste Africa Deaf Athletics Championships plaats. Kenia mocht niet alleen deze eerste spelen organiseren; het was ook het land dat de meeste medailles binnensleepte. De spelen waren voor ons extra bijzonder, omdat twee meiden van onze dove Ambachtschool/Dovencentrum medailles wonnen: Zawadi Zumba (rechts op de foto) won goud bij het speerwerpen en Anzazi Chaka (links) won brons bij het verspringen! Een fantastische prestatie van deze twee role models of the deaf community of Kwale. Huldiging Op 19 oktober werden de beide meiden gehuldigd in Kwale. De huldiging, georganiseerd door Lydia Pendo, manager van ons Dovencentrum, bestond uit een parade vanuit het dorpspark in Kwale naar het Dovencentrum (net buiten Kwale) en een officiële huldiging op het Dovencentrum. De parade trok veel belangstelling (daar was geen ontkomen aan 🙂 ). Het Dovencentrum werd daarmee nog eens extra op de kaart gezet. Uiteraard zijn we zeer trots op ‘onze’ meiden.
 
 

      Oktober, 2019

Deaf Europe Football Trip Holland (DEFTH) bezoekt Dovencentrum

In oktober jongstleden waren DEFTH-members Richard Jansen en Henk Hardeman een week te gast op het Dovencentrum in Kwale. Sinds 2018 zet DEFTH zich enthousiast in voor onze stichting. DEFTH Deaf Europe Football Trip Holland is de naam van een groep dove vrienden uit Nederland die samen voetbalwedstrijden in Europa bezoekt. Deze wedstrijden (in bijvoorbeeld Liverpool, Barcelona, Rome of Lissabon) vormen het middelpunt van een sportief en sociaal weekend waarin ook ontmoeting met andere doven, uit de betreffende steden, centraal staat. Meer dan 6000 euro ingezameld DEFTH is sinds 2018 met onze stichting verbonden bij monde van DEFTH-oprichter Richard Jansen. Onder de naam DEFTH-Kenia zet hij zich sinds 2018 enthousiast in voor met name het Dovencentrum en de Dovenschool in Kwale. DEFTH hield een geldinzamelingsactie; via sponsoren (bedrijven en particulieren) bracht DEFTH al € 6.230 bij elkaar! Een ongekend hoog bedrag. Tevens vond Richard Nederlandse sportclubs bereid allerhande sportmaterialen (ballen, netten e.d.) en sporttenues ter beschikking te stellen. Twee nieuwe basketballpalen Tijdens hun bezoek aan het Dovencentrum afgelopen oktober realiseerde DEFTH-Kenia op het terrein van het Dovencentrum twee nieuwe basketbalpalen voor een waarde van maar liefst € 2.600 euro! Tijdens hun bezoek organiseerden Richard en Henk bovendien een basketbaltoernooi en hielden  zij als ‘role models’ motivatiespeeches voor onze dove jongeren. Centrale boodschap: niet-horenden kunnen net zoveel bereiken als horenden. Ook bezochten Henk en Richard de Dovenschool en onze Ambachtschool in Kwale. Ook hier brachten zijn sporttenues en sportmaterialen. mee.

Waardevolle Samenwerking Stichting Umoja is blij met de inzet en resultaten van DEFTH-Kenia. We zijn dankbaar voor het vele werk dat door hen is verricht ten behoeve van de dove jongeren in Kwale en omstreken. We beschouwen de samenwerking met DEFTH als bijzonder en zeer waardevol.
Lees hier meer over DEFTH Kenia.

Lees hier meer over RICHARD-JANSEN.  

Ook the Kinango Schoof for The Deaf ontving van DEFTH-Kenia shirts, voetballen en doelnetten.

 

Ook the School for the Mentally Challenged in Kwale ontving van DEFTH-Kenia voetbalshirts en ballen.

 

Richard samen met onze nachtwaker Jackson

 

Februari 2019

In februari 2019 realiseerden we op het terrein van the school for The Mentally Challenged in Kwale: 1. een totaal nieuw watervoorzieningssysteem; 2. een shade (schaduwplek) om te spelen en te relaxen; 3. een een aantal nieuwe cementen bankjes;
4. nieuwe terrein-paden.
 
Dit onderhouds- en nieuwbouwproject maakt de school veiliger en comfortabeler voor kinderen en personeel.  Een dergelijke ingreep is alleen mogelijk met hulp van onze sponsors in Nederland. Wij danken onze sponsors hartelijk. Met name Stichting ’t Groenland/Promovendum.
 

 

 

 

Nieuwsbriefarchief 

2017 Nieuwsbrief.herfst.2017   2015 Nieuwsbrief.sept.2015   2014 Nieuwsbrief.mei 2014. Zelfstandig worden Nieuwsbrief april 2014. Facelift Mentally Nieuwsbrief maart 2014   2013 Nieuwsbrief maart.2013 Nieuwsbrief oktober 2013   2012 Nieuwsbrief februari.2012 Nieuwsbrief oktober 2012   2011 Nieuwsbrief oktober.2011